Om

Ønsket bag Voerså Butikshus var at skabe et lokalt samlingssted, der udover at skulle rumme dagligvarehandel, også skulle være base for kulturelle oplevelser samt et samlingssted for hele området . Det er vigtigt, at byerne i lokalområdet er i udvikling for at sikre vækst, samt gøre området attraktiv for tilflyttere, erhvervsliv, skole og foreningsliv.

Butikshuset er placeret på hjørnet af Ny Skovgårdsvej og Østkystvejen i Voerså, som er byens hovedfærdselsåre med et stigende antal gennemkørende. Her ligger butikken tæt på skole, idrætshal, ungdomsskole, vuggestue, børnehave og fritidsordning. Butikkens placering er udvalgt i samarbejde med Dagrofa, som på baggrund af en markedsundersøgelse af hele området i Østkystens Guld (Prætbro, Lyngså, Ørtoft, Stidsholt, Mølholt og Voerså), har beregnet at der er potentiale for at drive en lokal butik, såfremt at den ligger i Voerså.

Der har tidligere været mindre købmandsbutikker i både Præstbro, Lyngså, Voerså og sommerhusområdet, men disse er med årene alle lukket ned af forskellige årsager. Trods fuldt udnyttede lokaler var det ikke muligt at vækste yderligere, og dermed følge med forbrugernes ønske om at kunne handle alt et sted, ligesom logistik og parkeringsmuligheder var utidssvarende.

En forudsætning for at skabe en ny dagligvarebutik i området, er at sikre et fuldt og bredt varesortiment, hvor varerne er i tilsvarende god og frisk kvalitet som i andre butikker – og i et prissegment som matcher andre discountbutikker. Det skal være tiltalende at handle i butikken, derfor er det vigtigt at alt fremstår pænt og nyt – og at der er andre services foruden detailhandel, f.eks. at butikken kan bistå med Pakkeshop, medicinudlevering, samt salg fra lokalt bageri og gårdbutikker.

Finansieringen til projektet sker via salg af anparter, sponsorater og ved at indgå en 10-årig lejeaftale med Dagrofa, hvilket gør det muligt at optage lån til den resterende del af byggeriet.

Anparterne er en mulighed for, at være en aktiv del af områdets fremtidige udvikling, og sikre at når du handler lokalt, så støtter du også lokalt. Dette er med til at skabe og fastholde arbejdspladser og bosætning i byen og nærområdet. Anparter i butikken vil derudover også sikre et bredt funderet lokalt ejerskab samt vise, at området har vilje til udvikling.

Voerså Butikshus ApS blev stiftet umiddelbart efter borgermødet afholdt i februar 2020, som sammen med Dagrofa står bag realiseringen af byggeriet af en ny stor (800 kvadratmeter) butik, med tidsvarende parkeringsforhold og tankanlæg. Selskabet fungerer som ejer af grund og bygninger, som de udlever til en selvstændig købmand. Dagrofa giver en huslejegaranti i 10 år, dvs. at de sikre at den månedlige husleje kommer ind hver eneste måned – uanset om der er butik eller ej. Voerså Butikshus ApS er er dermed ikke ejer af dagligvarehandlen, men fungerer udelukkende som ejer og udlejer af bygninger og grund. Selve butiksdriften står den lokale købmand og Dagrofa for.

Min Købmand er en af Dagrofas lokale butikskæder. Min Købmand har 163 butikker fordelt over hele landet, som er ejet af selvstændige købmænd.

Min Købmand er lokale dagligvarebutikker med nærvær, tryghed og god service. Her kan kunderne både købe stort og småt ind. Mange af butikkerne har også posthus, apotek og vareudbringning.

Min Købmand har mulighed for at tilbyde et meget bredt varesortiment – stort set det samme, som du vil kunne finde i en Meny Butik. Min købmand udgiver hver uge en 12-siders tilbudsavis med gode tilbud. Derudover har Min Købmand mere end 200 varenumre, som de har fast lav pris på (Gul Pris). Gul Pris er altid lav pris på mere end 200 populære dagligvarer hos Min Købmand, som er kendte mærker eller nogle af Dagrofas egne produktserier. Det kunne for eksempel være Gestus med de mange spændende hverdagsvarer, Grøn Balance med masser af økologi og svanemærkede pleje- og rengøringsprodukter eller First Price, som i forvejen er gode produkter til dig, der vil købe billigt ind. Så selvom Gul Pris altid er lav pris, er kvaliteten stadig være i orden.

Du skal kunne stole på, at varer med Gul Pris altid har en lav pris. Derfor overvåger Dagrofa løbende normalprisen hos andre supermarkeder og discountbutikker og justerer deres priser, så du kan købe billigt ind hos Min Købmand i dit nærområde. Du skal bare holde øje med Gul Pris, og så ved du, prisen altid er lav – og nogle gange er den endnu lavere, fordi at varer med Gul Pris også kan komme på tilbud – med andre ord er prisen lav eller meget lav! Derfor kan det stadig betale sig at studere Min Købmands tilbudsavis

Herunder kan du se ugens tilbud, samt Gul-pris varer